Parrakkaat piraatit ennakkonäytöksessä Doc Loungessa

Esimakua DocPointin ohjelmistosta on luvassa keskiviikkona 11.12., kun Doc Lounge esittää tragikoomisen ja alkoholinhuuruisen merirosvoelokuvan THE LAST BLACK SEA PIRATES.

The Last Black Sea Pirates on rähjäromanttinen moderni merirosvoelokuva. Bulgariassa, Mustanmeren rannalla, joukko pikkurikollisia ja juoppoja on valinnut lainsuojattoman elämän yhteiskunnan ulkopuolella. Resuista ja epämääräistä miesryhmää johtaa kapteeni Jack the Whale, jolla on hallussaan salaista tietoa mustalaismerirosvon kätketystä kulta-arkusta. Miesten päivät täyttyvät sanailusta, kalastamisesta, juopottelusta sekä aarrejahdista – tietenkin dynamiitilla höystettynä.

Muun muassa Kanadan Hot Docs- ja Sveitsin Vision du Réel -festivaaleilla yleisön hurmannut Svetoslav Stoyanovin ohjaama dokumenttielokuva on yhtäältä huimaavan kauniissa maisemissa kuvattu romanttinen rosvotarina, toisaalta surkuhupaisa kuvaus mahdotonta unelmaa jahtaavista syrjäytyneistä miehistä, joilla ei modernissa maailmassa ole sijaa.

Alkukuvana nähdään Jussi Lehtomäen ohjaama AAMULLA VIEMME LAPSET METSÄÄN -lyhytelokuva Elon tuotannosta. Elokuva voitti Artova Film Festivalin Doc Lounge -palkinnon syyskuussa 2013. Elokuvien jälkeen ohjaajat Paula Korva ja Reetta Aalto keskustelevat DocPoint-festivaalin taiteellisen johtajan Ulla Simosen kanssa dokumenttielokuvien tämänhetkisestä tarjonnasta ja trendeistä.

Katso Last Black Sea Pirates -traileri

Molemmat elokuvat nähdään myös Joensuun ja Turun Doc Lounge -klubeille 12. joulukuuta.

  • Aika: keskiviikko 11.12. klo 19
  • Paikka: Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1, Helsinki)
  • Liput: 5€ (ei narikkaa) ovelta tai ennakkoon Kansallisteatterin lippumyymälästä (puh. 010 733 1331)
  • Tekstitys: englanti

Tapahtuman järjestää Doc Lounge Helsinki ja Suomen elokuvaklubit ry yhteistyössä DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin Taiteiden ja suunnitelun korkeakoulun elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen ELO:n kanssa.