DOKKINOn ennätyksellinen kevät

DocPointin järjestämä valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO keräsi kevätkiertueellaan ennätysyleisön. DOKKINO-tapahtumissa vieraili kevään aikana lähes 8000 lasta ja nuorta ympäri Suomea, mikä lupailee DOKKINOlle uutta yleisöennätystä myös vuositasolla.

 

DOKKINOn vuosi alkoi komeasti Helsingissä DocPoint-festivaalin yhteydessä, jolloin viikon aikana elokuvia kävi katsomassa yli 4000 lasta ja nuorta. Kevään aikana DOKKINO vieraili Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Mikkelissä, Turussa ja Jyväskylässä. DOKKINO-elokuvaverstaita, joissa nuoret pääsevät itse tekemään dokumenttielokuvia alusta asti, järjestettiin Porissa sekä Mikkelissä. Nuorten tekemät elokuvat ovat nähtävissä DocPointin YouTube-kanavalla.

DOKKINO järjestetään tänä vuonna jo kahdettatoista kertaa, ja vuoden aikana vieraillaan yhteensä 13 paikkakunnalla. Tulevana syksynä DOKKINO suuntaa vielä Espooseen, Vantaalle, Tampereelle, Kuusamoon, Vaasaan sekä Lappeenrantaan. Elokuvaverstaita tullaan järjestämään ainakin Lappeenrannassa sekä Kuusamossa.

 

Mikä on DOKKINO?

DOKKINO on DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali ry:n järjestämä ympärivuotinen ja valtakunnallinen tapahtuma, joka tutustuttaa lapset ja nuoret heille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan. DOKKINO-elokuvat ovat nuorille suunnattuja lyhytdokumentteja, jotka on koottu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille näytöskokonaisuuksiksi. Vuoden 2014 DOKKINO-teemana on Yli esteiden. 

Vuonna 2013 DOKKINO teki yleisöennätyksensä, kun yli 8 500 lasta ja nuorta ympäri Suomen osallistuivat näytöksiin. Vuosittain huimasti kasvavat kävijämäärät sekä tapahtuman saama erinomainen palaute osoittavat, että lapset ja nuoret tarvitsevat tämänkaltaisia tapahtumia tukemaan kouluissa annettavaa mediakasvatusta ja helpottamaan nuorille tärkeiden asioiden käsittelyä. DOKKINO laajentuu vuosi: tänä vuonna uusiksi kohdekaupungeiksi valikoituivat Mikkeli ja Lappeenranta.
 

 

Lisätietoja DOKKINOsta, tulevista tapahtumista sekä elokuvista: www.docpoint.info/dokkino.

 

Kuva DOKKINO-elokuvasta Ei kenenkään maalla / Michael Gravensen.